donderdag 6 augustusingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Vertegenwoordigers Leefbaar Gaza bezoeken Rotterdam

12-3-2002
Een vertegenwoordiging van de onlangs in het leven geroepen Palestijnse lokale partij Leefbaar Gaza, heeft vandaag een bezoek gebracht aan Rotterdam om de wederzijdse betrekkingen aan te halen.

door onze correspondent

Daarnaast wil Leefbaar Gaza gebruik maken van de expertise die Leefbaar Rotterdam heeft op het gebied van succesvol campaigning.

De lijstrekker Abdul van Leefbaar Gaza vertelde vandaag tijdens een persbijeenkomst dat de problemen van Rotterdam en Gaza-stad veel overeenkomsten vertonen. "Fortuyn vertelde ons dat allochtone jongeren in Rotterdam overal vernielingen aanrichten en onschuldige burgers belagen. Wij zijn benieuwd met wat voor oplossingen Fortuyn komt, om dit probleem het hoofd te bieden. Want ook bij ons in Gaza-stad loopt het de laatste tijd af en toe de spuigaten uit."

Fortuyn reageerde meelevend op de problemen waarmee Leefbaar Gaza hem confronteerde. "Gaza-stad is een schrijnend voorbeeld van hoe het mis kan gaan als er niet tijdig wordt ingegrepen. Ik voorspel u" , wijsvingerde hij, "dat als wij niet snel ingrijpen, ook Rotterdam geplaagd zal worden door jeugdbende's die met helicopters en raketwerpers de burgerij belagen."

De suggestie van Leefbaar Gaza om een gewapende politieke afdeling op te richten, sprak Fortuyn erg aan. "De gewapende jeugdafdeling van Leefbaar Gaza doet goed werk, door met Intifiltratie-acties allerlei uitwassen aan te pakken. Bovendien kent Rotterdam vrij veel agressieve hooligans, wier adrenaline wij ten dienste van onze doelstellingen kunnen inzetten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te mailen naar pim@yourservice.nl."

Na het officiële bezoek bracht de Rotterdamse lijsttrekker met de Palestijnse vertegenwoordiging een bezoek aan de windmolens in Kinderdijk en de bollenvelden van de Keukenhof. "Kinderdijk en Keukenhof zijn pronkstukjes van de monoculturele samenleving", aldus Fortuyn.

Kinderdijk Het ontvangstcomité van Leeftbaar Kinderdijk liet de delegatie de vruchten van hun inspanningen zien.

copyright © Perik Industries Inc. 2003