donderdag 6 augustusingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Tachtigste verschilwedstrijd in Womsveld

1-2-2001
Ook dit jaar organiseert het buurtschap Womsveld weer de jaarlijkse traditionele verschilwedstrijd. In de tachtig jaar dat de Womsvelder gemeenschap verschillen in competitieverband organiseert, is deze tak van sport een ware hausse geworden in Womsveld en de hele Pimpelbroekerwaard.

door één onzer redacteuren

Bij het verschillen krijgen alle deelnemers een appel van 7 centimeter doorsnee. Wie deze appel in een uur tijd het verst kan schillen heeft de wedstrijd gewonnen.

Vorig jaar won Koos Jeubel de wedstrijd met een afstand van 5803 meter: een verbetering van het record dat al tien jaar op naam stond van Jep Dral.

De overwinning van Jeubel was echter betwistbaar, omdat de nummer twee meldde dat hij zijn appel verser had geschild. Jeubel wierp tegen dat hij verder had geschild.

Aangezien het reglement alleen het woord 'verst' noemt, moest de jury tien dagen nadenken, voor er na onderzoek van de schillen een uitspraak kon worden gedaan. De jury besloot dat 'verder' meer in de geest van 'verst' lag dan 'verser' en riep Jeubel tot winnaar uit.

Het comité "Womsveld Verschilwedstrijd" verwacht dat het verschillen dit jaar weer het hoogtepunt van de jaarmarkt zal zijn. De jaarmarkt - die ondanks de naamgeving maar drie dagen duurt - wordt in de nacht van zaterdag op zondag afgesloten met zaalpitten en een benefietstocht ten bate van stichting Het Schaap.

Jep Dral aan het werk De legendarische Jep Dral aan het werk in 1991.

copyright © Perik Industries Inc. 2003