donderdag 16 septemberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten economie:

Aardbeien Drion

Aandeel Gamma stijgt

Niet blij met pijpcursus

Tattoobranche in de lift

 

Endemol gaat investeren in Irak

24-6-2004
Beeldgigant Endemol heeft met Al Qaeda een contract getekend voor de registratie van onthoofdingen.

van onze correspondent in Bagdad

Wereldwijd is geschokt gereageerd op de videotapes van de onthoofdingen van Nick Berg, Paul Johnson en Kim Sun-Il. De beeldkwaliteit was beroerd, de ondertiteling ontbrak en de kledij van de spelleider was nogal vorige-week-dinsdag.

Endemol vindt echter dat de 'al'haq ibn allah'-show ('de kop is er af'-show) veelbelovende reality- en spelcomponenten samenbrengt in een eenvoudig, maar doeltreffend format. "Een betere regie en productie en een aantal interactieve elementen, daarmee zou al'haq ibn allah een fantastisch programma kunnen zijn", aldus de perswoordvoerder van Endemol. "Bovendien krijgt de kijker door al'haq ibn allah spelenderwijs wat meer begrip voor de gebruiken van onze islamitische medemens. En dat kan in deze tijd geen kwaad."

Endemol heeft inmiddels een joint-venture gesloten met Al Qaeda. Al Qaeda zal zich binnen de samenwerking richten op de selectie van spelkandidaten. Endemol zorgt voor productie en distributie van het beeldmateriaal en is met het Amerikaanse bedrijf Stanley in onderhandeling over sponsoring.

Al Rais
Na het overweldigende succes van de in Bahrein geproduceerde versie van Big Brother (Al Rais), acht Endemol de tijd rijp voor meer investeringen in het Midden-Oosten.

copyright © Perik Industries Inc. 2003