vrijdag 17 septemberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'

Halsema: Mulder stinkt!'


»»» vroeger

 

Website Periodiek beschoten!

25-11-2003
De website van Perik Industries webcourant Periodiek is vannacht met negentien kogels doorzeefd. Omdat de redactie niet online was zijn er geen gewonden gevallen. De politie vermoedt dat Al Qaeda achter de aanslag zit.

van de hoofdredactie

De hoofdredacteur van Periodiek trof de kogels aan toen hij vanochtend in het Nunspeter internetcafé Het Haasje achter het beeldscherm plaatsnam. Het is overigens niet voor het eerst dat redacteuren van Periodiek met bedreiging te maken krijgen. Zo trof de hoofdredacteur onlangs een kogelbiefstuk aan in zijn koelkast, naast de drinkyoghurt van zijn een paar jaar geleden geboren kindje.

De hoofdredacteur van Periodiek zegt niet te weten wie er achter de aanslag zit. "Periodiek is een webcourant die de witte vlekken van de betaalde journalistiek volplempt. En behalve de makers van de liefdesvlekkenverwijderaar Dreft Dark kennen we weinig vijanden."

De politie van Nunspeet houdt het vooralsnog op een aanslag van Al Qaeda. In de jaren zeventig publiceerde Periodiek haar geruchtmakende Qaeda 500 lijst op het internet, een lijst van de meest waarschijnlijke doelen voor terroristische aanslagen. Door de trage modems uit die tijd verwacht men dat de lijst medio 2005 online zal zijn.

Alle redacteuren van Periodiek zijn door het Ministerie van Binnenlandse Zaken onder speciale bescherming gesteld. Ze hebben allemaal een doos gratis paraplu's gekregen met de afschrikwekkende tekst 'www.werkenbijdeoverheid.nl'.

De kogelinslagen in de website

copyright © Perik Industries Inc. 2003