vrijdag 17 septemberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'

Halsema: Mulder stinkt!'


»»» vroeger

 

LPF wil af van fiscale apartheid

23-11-2003
De fractievoorzitter van de LPF, Mat Herben, wil gelijke rechten voor alle soorten geld. Herben: "Vooral zwart geld heeft nauwelijks rechten. Aan die schrijnende toestand moet een einde komen."

van onze Haagse redactie

Onder de kreet "Stop Apartheid", wil de LPF een einde maken aan de wantoestanden rond zwart geld. "Bijna iedereen in onze achterban heeft een aanzienlijke hoeveelheid zwart geld", aldus Herben. "Maar die Euri kunnen ze niet investeren in de maatschappij. En dat alleen maar omdat het zwarten zijn. Fiscale discriminatie!", foetert Herben.

Herben deed zijn idee op bij in België, waar nu een vrij smalle maatschappelijke discussie gaande is over grijs geld. De Belgen overwegen illegale pecunia op Zwitserse banken legaal te verklaren, mits de tegoeden niet door kinderverkrachting of corruptie zijn verkregen. Zowel links als rechts in België vindt echter dat er voor corruptie fiscale amnestie moet komen. En voor dat andere onderwerp amnesie.

De LPF denkt dat gelijke rechten voor gekleurd geld de economie een enorme 'boost' zal geven. "Ons Nederland heeft een mainportfunctie bij doorvoer van coke, pillen, porno en avondvullende tv-concepten. Ga je dat zwarte circuit een gelijkwaardige kans geven in de staatsfinanciën, dan profiteert iedereen daarvan." Ook pleit Herben ervoor de definitie van het woord 'iedereen' in het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal aan te passen tot 'sommige mensen'.

Raamposter van de LPF De raamposter van de LPF.


Dossier:

copyright © Perik Industries Inc. 2003