donderdag 16 septemberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'

Halsema: Mulder stinkt!'


»»» vroeger

 

Pieper wil inkomensdrempel op burgerrechten

4-11-2003
Roel Pieper - voormalig topman van gloeilampproducent Philips - vindt het belachelijk dat iedere jan doedel burgerrechten heeft. Hij wil daarom een inkomensdrempel voor burgerrechten. Ook heeft hij plannen om de grondwet te privatiseren.

van onze binnenland redactie

Pieper deed zijn uitspraken bij de oprichting van zijn partij Nieuwe Stijl Burgerrechten, die onlangs een meerderheidsbelang inkocht in de gemeenteraad van Bloemendaal. Doel van de partij is een dam opwerpen tegen de toenemende verpaupering in stadsdeel Aerdenhout.

Pieper: "Het is toch belachelijk dat iedereen dezelfde rechten heeft, terwijl dit land in bezit is van een kleine minderheid?" Hij pleit daarom voor vergaande bestuurlijke vernieuwing. Zo wil Nieuwe Stijl Burgerrechten de belasting afschaffen. In plaats daarvan kan iedereen naar draagkracht aandelen kopen in de grondwet. Vier keer per jaar bepalen de aandeelhouders dan wie de Raad van Bestuur van de Grondwet BV wordt. Tussentijds kan de aandeelhoudersvergadering deze raad terugfluiten of met een bonus naar huis sturen.

Pieper denkt dat op deze wijze een groot aantal maatregelen genomen kunnen worden die nu nog ondenkbaar zijn. "Zo weren wij negers uit Aerdenhout uit oogpunt van verkeersveiligheid. Bovendien doen wij niet aan sociale woningbouw zodat het landschap niet wordt aangetast. Bovendien is ons program goed voor energiebesparing en zeehondjes. Want daar zijn we het ook mee eens. Qua mening", aldus Pieper. "En zeldzame vlinders. En zo."

Roel Pieper Roel Pieper met zijn nieuwe bromsnor imago.

copyright © Perik Industries Inc. 2003