maandag 28 septemberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Halsema: Mulder stinkt!'


»»» vroeger

 

Tom de Graaf gaat fors debat aan in Land- en Tuinbouwjournaal

21-1-2003
D56 fractieleider Tom Graaf is vanmiddag tussen 12.27 uur en 12.28 uur te horen in het Radio 5 programma Berichten voor de Land- en Tuinbouw. De leider van deze referendumentalistische groepering maakt daarmee zijn premiere in het publieke politieke debat.

van onze Haagse redactie

"We zijn erg blij dat Tim nu eindelijk eens de kans krijgt zijn standpunten duidelijk te maken", verklaart Loesewies van der Laan, de standje twee van D69. In het debat bij Berichten voor de Land- en Tuinbouw neemt Graaf deel aan een pittige discussie over de inkoopprijs van vroege zaaiuien.

Tot nu toe heeft T66 zich nog nauwelijks in politiek debatten begeven, daar alleen enkele historici van het bestaan van deze club op de hoogte waren. Zo ontbrak lijsttrekker Graf in het Grote Lingodebat, Buziness Plas en Tell Sell. Ook was hij ook niet te zien in het veel bekeken SBS6-debat Wie Heeft de Langste, dat overigens werd gewonnen door Fem - the man - Halsema.

Volgens politiek specialist Frits Wester doet het gebrek aan publiciteit D74 geen goed. "Ik had zelf ook nog nooit van deze groepering gehoord, maar insiders weten me te vertellen dat de partij al jaren in de politieke arena rondloopt", aldus Wester.

Het politieke succes van de partij is volgens Wester het gevolg van de naamgeving. "De werkelijke naam van de partij van deze Tom de Grave is D66. En dat lijkt op een stemcomputer verdacht veel op de 'del' ofwel de wisknop van veel pc's. Veel mensen stemmen dus per abuis op D66, omdat ze dachten dat het de correctietoets was."

Gezien de grote twijfelachtigheid bij veel kiezers, verwacht Wester dat bij de komende verkiezingen D60 goed zal zijn voor minstens tien zetels. "Maar daar merk je in de kamerdebatten verder niks van hoor", zo stelt onze kale vriend.

Tom Graves Tom Graves hier op een archieffoto.


Dossier:

  • De site van Van der Graaf.
copyright © Perik Industries Inc. 2003