zaterdag 15 augustusingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Femke Halsema vindt Jan Mulder uit bek stinken

20-1-2003
GroenLinks-babe Femke Halsema weigert zich in het programma Barend & Van Dorp te laten interviewen als Jan Mulder daar aanwezig is. Volgens Halsema stinkt de veelbetaalde medetafelaar Mulder zo vreselijk uit zijn mond, dat het onmogelijk is een goed gesprek te voeren.

van onze Haagse redactie

"Als Mulder zijn bek open trekt, komt er een enorme graflucht uit walmen", aldus de lijsttrekker van GroenLinks. "Een varkensmesterij is er niks bij." Voor Halsema is de adem van Mulder reden zich niet meer aan de tafel van het populaire babbelprogramma te begeven. "Ik verlies liever stemmen, dan dat ik Mulders' asem inhaleer."

Een woordvoerder van Barend & Van Dorp erkent de problemen rond de adem van Mulder. "Als columnist heeft Mulder daar veel minder last van. Maar sinds hij bij ons aan tafel zit klagen heel veel gasten over de wasem die om onze vaste kwajongen heen hangt. Maar omdat de kijkers er geen last van hebben, houden we Mulder aan."

De presentatoren Henk van Dorp en Frits Barend hebben zelf weinig te duchten van de geurtjes die opstijgen vanuit het gebit van Mulder. Ze hebben het probleem opgelost door een constante luchtstroom die van de presentatoren af waait, in de richting van de plek waar Mulder zit. "Voor mensen die achter Mulder zitten is het dan ook niet te harden. Daar zetten we dan ook meestal linkse politici neer, of andere tweederangsgasten. Bovendien gaan we aan het einde van de show altijd naar buiten, zodat we aan die smerige poeplucht kunnen ontkomen."

Vooralsnog blijkt Halsema de enige politieke celebrity die weigert bij BvD aan tafel te komen. VVD-leider Zalm zegt dat het wel uit te houden is omdat hij met dichtgeknepen neus praat. PvdA'er Wouter Bos stinkt volgens intimi nog veel erger uit zijn bek, zodat hij weinig last heeft van Mulder.

Jan Mulder Halsema: "Een varkensmesterij is er niks bij."

Volgens vaste tafelgast en politiek redacteur Frits Wester is de Mulderwalm niet schadelijk voor de gezondheid, mits je de juist maatregelen neemt. "De bacteriën uit de bek van Jan zijn schadelijk als deze via je kapsel het lichaam binnen dringen. Daar kun je eenvoudig maatregelen tegen nemen. Mijn goede vriend Boudewijn Buch dacht dat handschoenen afdoende waren. Maar daar bleek Mulders' walm dwars doorheen te dringen."


Dossier:

copyright © Perik Industries Inc. 2003