maandag 25 oktoberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Wouter Bos vindt sluiers te erotiserend

19-1-2003
PvdA-lijsttrekker Wouter Bos wil dat het dragen van sluiers in de klas verboden wordt. Hij vindt dat de sluiers een sterk erotische uitstraling hebben en leiden tot excessen in het onderwijs.

van onze Haagse redactie

"Ik krijg altijd een enorme paal als ik zo'n Mohammedine in vol ornaat zie", zo verklaarde Bos gisteren bij Nova. SGP-voorman Van der Vlies vindt de sluier een vorm van porno die binnen kaders van de grondwet valt.

Hot virgin teens, zo omschrijft de voorman van de PvdA de scholieren die onlangs de rechter toestemming vroegen om met een chador (gezichtsbedekkende sluier) op school te verschijnen. Bos zegt in Nova dat hij persoonlijk last heeft van het idee dat er vijftienjarige maagden door de school wandelen met een allesbedekkend gewaad. "Ik lig er wakker van."

Islamitische organisaties pleiten er voor de chador toe te laten in het onderwijs. Volgens woordvoerder Haribibi van de overkoepelende islamitische organisatie Allah en Aanverwanten is de sluier een gebod van Allah: "Hij had een hekel aan wijven en met zo'n sluier heb je er gewoon wat minder last van. Als we hadden geweten dat men zo'n sluier boven de Middelandse Zee juist wel leuk vond, hadden we wel iets anders uit de Koran geplukt. Pantoffels bijvoorbeeld, uitbundig okselhaar. Of tuinbroeken."

Het CDA houdt zich vooralsnog op de vlakte in de discussie over de sluiers. CDA-leider Balkenende vindt sluierdragers vervelend "en wat dat betreft is het wel aardig dat je ze niet zo goed kunt zien." De VVD ziet in allesverhullende kledij een nieuwe impuls voor de oostelijke textielindustrie. Het sluit wat dat betreft aan bij onze doctrine, zo vindt Zalm: "Meer is beter." SP'er Marijnissen vindt dat de sluier tijdens carnaval wel gedragen mag worden. Tom Graaf van D66 betreurt het dat er zo weinig media-aandacht voor hem is: "De Graaf. Thom - met een h - *de* Graaf."

Wouter Bos
Chador Wouter Bos (boven) kan niet slapen van maagden met chadors (onder).

De discussie over de chador kwam onlangs in het nieuws nadat de Hoornse Dovenschool een 23-jarige Islamitische lerares liplezen op staande voet had ontslagen wegens het dragen van een chador. De rechter verklaarde het ontslag ongeldig omdat de directeur het ontslag niet had gemeld aan de lerares, maar aan haar eveneens gesluierde zus, die als schoonmaakster in de school werkt.

copyright © Perik Industries Inc. 2003