zondag 17 oktoberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten economie:

Endemol naar Irak

Aardbeien Drion

Niet blij met pijpcursus

Tattoobranche in de lift

 

Aandeel Gamma stijgt na opening Ramallah-filiaal

24-9-2002
"De opening van een splinternieuw filiaal in de stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever, is een schot in de roos", zo verklaart marketingdirecteur Weinreb van bouwmarkt Gamma.

van onze economische redactie

Een week na de opening was het Gamma-filiaal praktisch uitverkocht. "We evenaren hiermee het succes dat we vorig jaar hadden met onze vestiging in Kabul."

Ondanks de wereldwijde recessie slaagt bouwketen Gamma er in op een succesvolle wijze vestigingen te openen buiten Europa. Vorig jaar opende Gamma een klein filiaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul, met daarin een beperkt aanbod. "Uit marketingonderzoek bleek dat vooral hout, cement en bakstenen veel gevraagd zijn. Nu pas verbreden we het aanbod door ook sanitair, tuinmeubels en laminaatparket in ons assortiment op te nemen."

Volgens Weinreb is de populariteit van Gamma in Ramallah voor een groot deel te danken aan de uitgekiende marketingcampagne die het afgelopen jaar is gevoerd. "We hebben gebruik gemaakt van Belfast-marketing, op basis van onze ervaring in Noord-Ierland. De Noord-Ierse markt is echter verzadigd." Zo kreeg Gamma in Ramallah veel naamsbekendheid door de sponsoring van Israëlische tanks te combineren met lokale stuntprijsacties voor bakstenen.

Aandeelhouders reageerden aanvankelijk negatief op de marktexpansie van Gamma naar het verre en midden-oosten, maar zijn inmiddels overtuigd van de shareholdersvalue die het bedrijf heeft. Na Kabul en Ramallah is Gamma nu ook bezig met filialen in Bagdad, Tripoli en New York.

Gesponsorde tank in Ramallah De naamsbekendheid werd verbeterd door tanksponsoring.

copyright © Perik Industries Inc. 2003