maandag 6 juliingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Nawijn breekt lans voor negers

20-9-2002
LPF-minister Nawijn vindt dat negers de kans moeten krijgen om zich uit de Nederlandse ongelijke samenleving te bevrijden.

van onze Haagse redactie

"Het is schandalig dat negers worden achtergesteld", zo meldde de bewindsman. Nawijn deed de uitspraken in de wekelijkse gast-boekrecensie van de Yes, waarin hij 'Negerhut van Oom Tom' besprak.

Nawijn was verrast door de boodschap van het boek. "Ik lees heel veel, maar het zijn meestal rapporten en andere non-fictie. De laatste fictie die ik heb gelezen waren de Windows 98 Manual en wat werk van ene P. Fortuyn. Mijn literaire belangstelling ligt nu eenmaal bij fantasy."

De les die we uit de 'Negerhut van Oom Tom' kunnen leren is, volgens Nawijn, dat er een strikt immigratiebeleid moet komen. "Immigratie leidt tot excessen, zoveel maakt 'De Negerhut van Oom Tom' wel duidelijk. We kunnen er uit leren dat het heel moeilijk is voor negers om zich aan te passen. Tegelijkertijd krijg ik uit het boek ook de indruk dat negers menselijke trekken vertonen. Ik vind dat een bemoedigend signaal uit allochtone hoek."

Nawijn denkt na over maatregelen waardoor negers van Noord-Afrikaanse en Aziatische oorsprong niet meer hoeven te werken voor blanke bazen in Nederland. Zo overweegt hij deze negers te bevrijden en terug te vliegen naar hun land. "Dan kunnen we ze per parachute boven hun reservaat droppen. We moeten ze bevrijden en weer netjes thuisbrengen waar ze horen", vindt hij.

De bewindsman wil nog dit jaar beginnen met de bevrijding van Marokkaanse en Turkse negers. Volgend jaar volgen de Aziatische en andere Afrikaanse negers. "EU-negers uit Italië en Portugal bevrijden we in overleg met hun stamhoofden. En in 2005 zijn de Vlaamse, Limburgse en Friese negers aan de beurt."

Hilbrand Nawijn Hilbrand Nawijn: "Negers vertonen menselijke trekken."

Verrassend was ook het voorstel van Nawijn om Indonesië onafhankelijkheid te geven. Insiders melden dat de bewindsman in zijn vrije tijd inmiddels op pagina 28 van Max Havelaar is beland.


Dossier:

  • De Negerhut van Oom Tom is online te koop. Liefhebbers van dit boek bestelden ook het Droomkabinet van Pim Fortuyn.
  • De persoonlijke site van Hilbrand Nawijn.
copyright © Perik Industries Inc. 2003