maandag 6 juliingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Heinsbroek bepleit pedagogische tik binnen het huwelijk

13-9-2002
Vrouwen moeten niet zeiken als ze een goedbedoelde corrigerende rechtse directe van hun echtgenoot krijgen, meent minister Heinsbroek.

van onze Haagse redactie

De bewindsman vindt dat het hoog tijd wordt dat de normen en waarden in de maatschappij weer terug keren. "En dat begint in het gezin, met respect voor de meest verdienende echtgenoot."

De joviaal ogende Heinsbroek lanceert deze week bijna dagelijks nieuwe soundbites om het 'normen en waarden'-debat op gang te krijgen. Vandaag verklaarde hij dat het tijd is terug te keren naar de normen in het gezin, volgens Heinsbroek het cement van de samenleving.

"Binnen zo'n gezin horen de bevoegdheden duidelijk te zijn. Een flinke corrigerende dreun kan daarbij soms wonderen verrichten." Heinsbroek pleitte er wel voor fysiek geweld tegen gezinsleden jonger dan drie maanden, in het strafboek te houden.

GroenLinks fractieleider Rosenmuller en D66 voorman Thom de Graaf reageerden voor het eerst positief op de initiatieven van Heinsbroek. Zij verwachten dat het initiatief door de islamitische gemeenschap als een positieve toenaderingspoging van autochtoon Nederland zal worden gezien. "Het initiatief van Heinsbroek maakt de kloof kleiner", aldus een verheugde De Graaf.

Rechtse directe Een goedbedoelde corrigerende rechtse directe verricht soms wonderen, aldus de minister.

De kleine christelijke partijen zijn bang dat het idee van Heinsbroek de zondagsrust zal verstoren. Ze pleiten dan ook voor een tuchtverbod op zondag. Jeltje van Nieuwenhoven was tegen het plan omdat de financiële onderbouwing ontbreekt.

Met zijn opzichtige 'normen en waarden'-debat wordt de onrust binnen de LPF vrijwel uit het nieuws gedrongen. Deze week ontstond tussen LPF-kamerleden hooglopende ruzie rond het begrip 'het land uitzetten'. Enkele kamerleden met een militaire achtergrond meenden dat de grote roerganger Pim Fortuyn hiermee doelde op de verovering van België.


Dossier:

  • "Normen en waarden zijn de smeerolie van de samenleving" en "Het moet afgelopen zijn met al die regels" zijn enkele van de soundbites op ministerheinsbroek.nl.
copyright © Perik Industries Inc. 2003