maandag 25 oktoberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Gretta Duisenberg overleeft Israëlische inval Jenin

12-6-2002
Gretta Duisenberg, de vrouw van de Europese bankpresident Wim Duisenberg is ongedeerd gebleven na de laatste Israëlische militaire inval in vluchtelingenkamp Jenin.

door één onzer redacteuren

In een verklaring aan de pers meldde de Mien Dobbelsteen van de PLO zich ernstig bedreigd te voelen. Haar woning grenst aan gebied dat door Joden is ingelijfd. De recente actie van Israël in Jenin kostte het leven aan vermoedelijk drie Palestijnen.

Gretta Duisenberg kwam onlangs in het nieuws nadat ze een Palestijnse vlag aan haar balkon hing. Dit leidde tot protest van haar buren. In de steenrijke Amsterdamse buurt hangt al sinds de uitvinding van de wasdroger nauwelijks textiel meer aan balkons te drogen. Met de actie wilde Duisenberg haar solidariteit betuigen met het Palestijnse volk in Jenin, dat door de voortdurende acties van het Israëlische leger nauwelijks over degelijke wasdrogers kan beschikken.

Wim Duisenberg, de man van Gretta, heeft onlangs de vlag binnen gehaald. Hij is blij dat zijn vrouw de Israëlische inval in Jenin heeft overleefd. De bankpresident is er van overtuigd dat het voor de veiligheid van zijn vrouw beter is als ze haar maatschappelijke betrokkenheid vertaalt in een vrijwilligersbaantje als overblijfjuf op een kleuterschool.

Mevrouw Duisenberg verklaarde onlangs dat rijke Amerikaanse Joden achter het geweld in het Midden-Oosten zitten. "De Joodse lobby is zo invloedrijk in Amerika, dat Bush niet durft in te grijpen." Enkele jaren geleden werd de jood Job Cohen burgemeester van Amsterdam en niet zijn partijgenoot Wim Duisenberg.

Waslijn in Jenin Door het gebrek aan wasdrogers wordt de was in de bezette gebieden gewoon buiten aan de lijn gehangen.

copyright © Perik Industries Inc. 2003