donderdag 6 augustusingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Ministerie gaat experimenteren met Tolerantiepoorten

21-11-2001
Het ministerie van Justitie gaat binnenkort op Schiphol experimenten uitvoeren met zogenaamde Tolerantiepoorten. Aanleiding voor de experimenten is de vrees dat Nederland wordt overspoeld door mensen die niet bereid zijn de Nederlandse normen en waarden te accepteren. Vorige week nog arresteerde de Marechaussee op Schiphol een Lap die zich onwelvoeglijk uitliet over de Elfstedentocht.

van de wetenschapsredactie

Het ministerie van Justitie en de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) verwachten dat door de invoering van Tolerantiepoorten de toelatingsprocedures een stuk korter kunnen. "We maken bij de grens als het ware een eerste selectie", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Een tolerantiepoort is technisch het best te vergelijken met een rontgenapparaat. Van mensen die door de tolerantiepoort heen lopen wordt in een achtste seconde een PET-scan gemaakt van de cerebrale cortex, het deel van de hersenen waar het bewustzijn zich bevindt. Aan de hand van deze scan kan men bepalen of iemand tolerant is of niet.

De tolerantie wordt gemeten aan de hand van een aantal parameters en een totaalscore. Zo zal iemand die van erwtensoep houdt, ritst in de file, veilig vrijt en politiek in het midden stemt hoger scoren dan iemand die van rijst houdt, een snelle auto wil rijden, tien kinderen wil baren en extreem stemt.

Volgens het ministerie van Justitie is uit vooronderzoek nu al duidelijk dat intolerantie vaak samengaat met een slechte beheersing van de Nederlandse taal en een getinte huidskleur. "Met name dat laatste biedt ons nieuwe mogelijkheden om het douanepersoneel aan visuele ankeilers te helpen bij de moeilijke taak waar zij voor staan", aldus de woordvoerder.

afbeelding gemaakt met Positron-Emissie-Tomografie (PET) PET-scan van de gearresteerde Lap (links) en een anonieme Fries (rechts)

De nieuw poortjess De nieuwe poortjes staan reeds gereed tussen Lounge Zuid en Lounge Centraal op Schiphol.


Dossier:

copyright © Perik Industries Inc. 2003