zaterdag 15 augustusingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten economie:

Endemol naar Irak

Aardbeien Drion

Aandeel Gamma stijgt

Tattoobranche in de lift

 

Witgoedindustrie niet blij met pijpcursus

12-6-2002
Witgoedfabrikanten hebben hun ongerustheid uitgesproken over de Cursus Pijpen van vrouwonline.nl.

van onze economische redactie

Vrouwonline.nl probeert al enige jaren de mondigheid van vrouwen te bevorderen en denkt dat met de Cursus Pijpen een nieuw gat in de markt is aangeboord. De cursus kost € 1,15.

Witgoedfabrikanten zien de spotgoedkope cursus als een rechtstreeks gevaar voor de verkoop van afzuigkappen. "De afzuigkap is net als de staafmixer al jaren het succesverhaal in de feminiene markt", aldus Jaap Winterpeen, woordvoerder van de afzuigindustrie. "We zien echter dat de witgoedbehoefte bij vrouwen nieuwe dimensies aanneemt die wij als industrie nog niet goed kunnen bespringen. En dat zuigt behoorlijk."

Bij monde van vrouwonline.nl reageert Harmke - die om privacyredenen alleen bij haar voornaam genoemd wil worden - dat de afzuigsector de naderende crisis aan zichzelf te danken heeft. "Jarenlang is vrouwen beloofd dat we met trendy afzuiginstallaties, coole staafmixers en glow-in-the-dark-peertjes gelukkig zouden worden. Niets is minder waar."

Vrouwonline.nl denkt dat de Cursus Pijpen er toe zal leiden dat het 'glazen plafond' in het carriereperspectief van vrouwen nu eindelijk doorbroken zal worden. Met de instapmodule "Wat hangt er nu weer onder mijn neus?", hoopt vrouwonline.nl zelfbewuste vrouwen wijs te maken in de mores van het harde bedrijfsleven. Module 2 "Een brok in mijn keel", gaat in op de emotionele en strategische aspecten van pijpen. "Slikken of vlekken", behandelt de huishoudelijke kant van orale bevrediging en geeft nuttige was- en kledingtips. "Met de geïntegreerde universele afzuigunit van Bosch heeft tot nu toe nog niet een vrouw de top gehaald", aldus Harmke. "Met de Cursus Pijpen kunnen wij eindelijk eens rap van tong onze mond roeren."

Dat de Cursus Pijpen in de toekomst een belangrijk onderdeel zal worden van het curriculum vitae is te verwachten. In de Verenigde Staten is Job-Blowen inmiddels een belangrijkere carrièrefactor dan een studie of vaardigheden. De Cursus Pijpen is afgeleid van de fameuze pijpsessies op successions.com die vrouwen bij bestelling van tien tubes Oral B Plak Control gratis konden volgen.

Vrouwonline.nl heeft vooralsnog geen sponsor gevonden om de cursus gratis aan te bieden, maar meldt dat er inmiddels wel mondelinge contacten zijn geweest met Jobhunters en Unox. Vooral het door mannen gedomineerde bankwezen en de bouwwereld zijn bang dat een gratis Cursus Pijpen een aanzuigende werking heeft op vrouwen.

Frans Piest Verkopers als Frans Piest hebben ook steeds meer moeite om witgoed aan de vrouw te brengen: "Ons brood wordt uit de mond gestoten."

De firma Stegeman in Apeldoorn Ook bij de firma Stegeman is het de laatste tijd uitzonderlijk rustig.
"Dat uitgerekend Unox dit initiatief gaat steunen geeft ons een vieze smaak."


Dossier:

copyright © Perik Industries Inc. 2003