zondag 17 oktoberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten economie:

Endemol naar Irak

Aardbeien Drion

Aandeel Gamma stijgt

Niet blij met pijpcursus

 

Tattooshop 'At your Surface' doet goede zaken

7-6-2002
Het gaat goed in de tattoobranche. Dat merkt ook Jan van 't Geneugt van de vorig jaar geopende tattooshop 'At your Surface' in de dorpsstraat van Nunspeet.

van onze economische redactie

De voormalige winterschilder ziet dat body-art nu ook op het platteland doorbreekt. "We zijn hier in Nunspeet beslist tattooboedoorbrekend", buldert Van 't Geneugt.

Van 't Geneugt begon zijn carriere als tattookunstenaar in de varkenshouderij. "Eigenlijk had ik van jongs af aan al interesse in creatieve dingen. Toen ik zestien was begon ik als leerling-schilder bij een bouwbedrijf. Nadat ik werd ontslagen vond ik werk in de varkenshouderij. Ik moest daar de biggen die rijp waren voor de slacht uitzoeken en ze markeren met een streep rode verf op hun rug. Zo is het begonnen."

Toen de jonge Van 't Geneugt op 23-jarige leeftijd in het zeer verstedelijkte Almere een tattooshop zag, vielen de schellen van zijn ogen en besloot hij deze kunst ook naar Nunspeet te brengen. Hij volgde de basiscursus figuratief tekenen bij de LOI en kocht wat tweedehands tattoospul.

De start van de jonge onderneming was er een met valkuilen en obstakels. "Zo dacht ik eerst dat je tattoo's er gewoon weer af kon wassen. Toen klanten na een half jaar helemaal roodgeboend terug kwamen bleek dat echter niet eenvoudig. Dat zijn van die dingen waar je als beginnend ondernemer tegenaan loopt."

Tattooshop "At your Surface" is gespecialiseerd in full color tractors en veetrailers. Nog dit jaar hoopt Van 't Geneugt de cursus 'Perspectief en Kleurgebruik' af te ronden.

Getatoeëerd varken Van 't Geneugt oefende voor zijn eerste figuratieve werk met een oude zeug, die ter beschikking werd gesteld door zijn voormalige werkgever.

Jan van 't Geneugt Van 't Geneugt in actie.


Dossier:

  • Door de groei van de tattoomarkt in Nunspeet ondervindt Jan van 't Geneugt sinds kort ook felle concurrentie.
copyright © Perik Industries Inc. 2003