zondag 17 oktoberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

Moordenaar Fortuyn blijkt fanatiek automobilist

22-5-2002
Volkert van der G., de man die er van wordt verdacht op 6 mei Pim Fortuyn te hebben vermoord, blijkt fanatiek automobilist. Uit betrouwbare bron is vernomen dat Van der G. niet alleen vaak in een auto reed, maar er ook een in bezit had en lid was van de fanatieke autobeweging ANWB

door één onzer redacteuren

Tot nu toe zocht het rechercheteam vooral motieven in het linkse milieukamp. De ontdekking van exemplaren van het ANWB-orgaan "Kampioen" in Van der G's woning, werpt echter een geheel nieuw licht op de zaak.

"Het onderzoek onder fanatieke milieu-activisten zat op een dood spoor", aldus de woordvoerster van politiekorps Gooi- en Eemland. "Zo kwamen we er al snel achter dat de meeste veganisten geen dierlijke producten eten, omdat ze vroeger een hekel hadden aan schoolmelk. Fanatieke principes kwamen we bij deze schattige sukkeltjes met bloedarmoede niet tegen."

Voor Van der G. was de Zwitsallige omgeving van de milieubeweging echter een ideale dekmantel voor zijn ware aard van keirechtse automobilist. "Wij wisten niet dat Volkert een nevenfunctie had als lid van de ANWB", zo reageerde zijn geschokte vriend en collega bij Milieu Offensief, de vereniging die Van der G. mede oprichtte. "Wij zijn juist tegen auto's, want die zijn schadelijk voor vliegjes."

Uit getuigenverklaringen blijkt inmiddels dat Van der G. bijna dagelijks van een automobiel gebruik maakte. Wat Van der G. extra verdacht maakt is dat hij bijna altijd alleen in de auto reed, terwijl hij een model auto had dat plaats bood aan vijf personen. Uit het feit dat Van der G. ruim een jaar lang liever alleen reed, maakt het rechercheteam op dat hij geen getuigen wilde bij het beramen van de moord op Fortuyn. "Was hij een milieu-activist, dan was hij op zijn minst gaan carpoolen of met de trein gegaan. Alleenrijdende automobilisten hebben vaak iets te verbergen, zo weten wij uit ervaring", aldus de zegsvrouwe.

Het rechercheteam heeft inmiddels een inval gedaan in het kantoor van de ANWB, waar Van der G. fanatiek lid van was. De ANWB staat bekend als een extreemrechtse guerillabeweging die streeft naar totale automobilisering van de maatschappij. Jaarlijks plegen ANWB-aanhangers enkele honderden aanslagen, met honderden doden tot gevolg. Daarnaast blokkeren ANWB-strijders dagelijks de toegangswegen rond de grote steden. De leiders van de ANWB zijn inmiddels voor ondervraging aangehouden.

LPF-fractieleider Mat Herben heeft in reactie op de nieuwe feiten inmiddels kenbaar gemaakt dat de kogel van rechts kwam, en niet van links. "Ons Pim had een hekel aan autorijden. Hij verfoeide het", aldus Herben. "Hij liet dat daarom graag over aan zijn professionele chauffeur Herman. Van alle fractievoorzitters, was Pim eigenlijk de enige die al jaren aan carpoolen deed." De kersverse LPF-leider wil de fiscale voordelen van carpoolen een speerpunt maken in de coalitiebesprekingen.
"Dat zou ons Pim ook willen."

ANWB praatpaal De ANWB blijkt over een landelijk vertakt netwerk van moderne communicatie middelen te beschikken.

Mat Herben Fractieleider Mat Herben: "De kogel kwam van rechts"


Dossier:

copyright © Perik Industries Inc. 2003