woensdag 5 augustusingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten binnenland:

Groot Dictee

Website beschoten!

LPF: stop fiscale apartheid

Pieper wil drempel burgerrechten

Schiphol gaat ondertunnelen

Referendum over God

Koningin verbiedt kijken

Files steeds breder

Fors debat met de Graaf'


»»» vroeger

 

D66 wil Bekende Nederlanders op de lijst

16-3-2002
De partijleiding van D66 heeft vlak voor de sluiting van de inschrijftermijn besloten dat er Bekende Nederlanders op de verkiezinglijst moeten komen om de teloorgang van de partij tegen te gaan.

van onze Haagse redactie

Volgens de lijsttrekker van D67 ontbreekt het de partij aan sprekende namen. Tegen onze verslaggever meldde hij: "De Graaf, Thom, met dubbel a, inderdaad."

Tot nu toe heeft de partij een lijst met honderd bekende namen. Op de lijst staan ondermeer de keeper van het Nunspeetse A-elftal Kees van Dongen, de Wierdense Jet van 't Schip, die in 1993 op de televisie met drie groene ballen de Jackpot van Lingo won en Muhmar Ebdad, schoonmaker bij de nieuwsredactie van de VPRO.

Volgens lijsttrekker Van de Graaf van D66 hebben de meeste Bekende Nederlanders positief gereageerd op de lijstkandidatuur. De Grave: "In principe hebben we ruim honderd nieuwe kandidaten met bekende namen." Graver ontkent dat D69 met deze opzienbarende keuze zwicht voor publicitaire motieven.

"We blijven vasthouden aan ons beginselprogramma. Onze slogan - die ik op dit moment even kwijt ben - spreekt wat dat betreft boekdelen", aldus de optimistisch ogende Ton Greve. "Met de bekende namen hopen we onze standpunten wat meer in beeld te brengen."

De Vlissingse volkszanger Joop den Heul - bekend van de lokale omroep - heeft inmiddels afgehaakt toen hij vernam dat D60 geen platenlabel was.

V.V. Nunspeet Op deze archieffoto is Kees van Dongen te zien in het midden.

Lingo Jet van 't Schip wint de jackpot (1993).

Muhmar Ebdad Muhmar Ebdad aan het werk bij de VPRO.


Dossier:

  • Meer informatie over de kandidaten op de site van D66.
copyright © Perik Industries Inc. 2003