maandag 25 oktoberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten buitenland:

Geen chemische wapens bij Castro

NS-managers naar Israël

Imago Al Qaeda

Schokkend beeldmateriaal uit Basra

Oorlog afgelast door IND

Greenpeace bij met Bush'

Rookverbod in Shuttle'

Keurmerk voor bio-wapens

Aanval Irak onzeker


»»» vroeger

 

Rolling Stones treden niet op bij Opblaaspop in Gaza Stad

23-9-2003
Het optreden dat de Rolling Stones komend weekend zouden geven op Opblaaspop in Gaza Stad gaat niet door. Het is het derde concert dat de Engelse gerontorockers afzeggen tijdens hun wereldtour. Eerder zegden ze af voor Barbiepop in Lyon en Popepop in Rome, de muzikale palindromen-biënnale.

van onze correspondent in Gaza Stad

Het optreden in Gaza was al maanden erg omstreden omdat het concert van de muzikale oudjes werd gesponsord door het omstreden pakketpostbedrijf Hamas. Hamas hoopte met het concert haar medewerkers een bijna-dood-ervaring van jewelste mee te kunnen geven zodat ze beter op hun taak berekend zijn. Het optreden is afgezegd omdat de gitarist van de Stones niet meer wist hoe hij I can't get no Satisfaction moest spelen.

De manager van de Stones ontkent dat de afzegging te maken heeft met de recente zelfmoordactie in Israël. "Mick Jagger steunt de Palestijnse zaak. Ook al heeft hij geen idee waar het over gaat. Overigens steunt hij ook de Israëlische zaak. Dat maakt Jagger zo enorm charmant."

Overigens ontkent Hamas iets met de recente aanslag te maken gehad te hebben. "Een van onze medewerkers had een kistje gevonden waarop 'buskruit' stond. Omdat de postcode ontbrak heeft hij het in een willekeurige bus geplaatst. Zo zijn ze, onze jongens en meisjes: altijd attent."

Het Israëlische leger is inmiddels Palestijns gebied ingevallen om teleurgestelde fans dood te schieten. "Want dan heb je gelijk een stuk minder teleurgestelde fans", aldus de legerwoordvoerder.

Teleurgestelde fans van de Rolling Stones Fans in Gaza geven op karakteristieke wijze uiting aan hun teleurstelling. Het Engelse rolling wordt in het Arabisch vaak foutief vertaald als slingeren.


Dossier:

copyright © Perik Industries Inc. 2003