zondag 31 meiingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten buitenland:

Geen chemische wapens bij Castro

Rolling Stones niet bij Opblaaspop

Imago Al Qaeda

Schokkend beeldmateriaal uit Basra

Oorlog afgelast door IND

Greenpeace bij met Bush'

Rookverbod in Shuttle'

Keurmerk voor bio-wapens

Aanval Irak onzeker


»»» vroeger

 

Randgroepmanagers Hoorn-Enkhuizen naar Israël

12-6-2003
Twee randgroepmanagers van de NS die werkzaam zijn op de probleemlijn Hoorn-Enkhuizen gaan de komende maanden naar Jeruzalem om de criminaliteit in het openbaar vervoer aan te pakken.

van onze verslaggever in Hoorn

Gisteren ontplofte in Jeruzalem een volle forensenbus als gevolg van vandalisme. De regering van Israël hoopt dat de NS-randgroepmanagers deze overlast kunnen beteugelen.

De Israëlische regering is blij met het initiatief van de NS. "Cijfers tonen aan dat de lijn Hoorn-Enkhuizen een stuk veiliger is dan onze stadslijn Jeruzalem-centrum", aldus een woordvoerder. "En dat is voor een groot deel te danken aan het werk van de randgroepmanagers."

De twee randgroepmanagers die de NS gaat outplacen gaan in Jeruzalem allereerst contacten leggen met jongeren die delinquent gedrag vertonen. "Een goed gesprek heeft op een zelfmoordterrorist vaak meer effect dan een paar dagen cel", aldus NS-randgroepmanagersmanager Teus Verheul. "We zullen de jeugdige OV-querulanten na hun daad dan ook krachtig wijzen op de maatschappelijke impact van hun daden. We zullen een luisterend oor zijn aangaande hun thuissituatie, maar ze ook met een kordaat Dit-Kan-Echt-Niet confronteren. De tijd van geitenwollensokken is echt voorbij!"

Teus Verheul Teus Verheul spreekt jongeren tussen Hoorn en Enkhuizen ferm toe.

De Palestijnse Autoriteit juicht de actie van de NS toe, maar maakt wel een kanttekening. "Niet alleen het openbaar vervoer, maar ook het Israëlisch ruimtevaartprogramma mag een stuk veiliger", zo meldt een woordvoerder. "Regelmatig storten er Israëlische Mars-raketten neer op auto's van vooraanstaande Palestijnen. En hoewel wij de interplanetaire ambities van ons buurland toejuichen, vinden wij de impact af en toe wat vervelend."

copyright © Perik Industries Inc. 2003