maandag 25 oktoberingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten buitenland:

Geen chemische wapens bij Castro

Rolling Stones niet bij Opblaaspop

NS-managers naar Israël

Schokkend beeldmateriaal uit Basra

Oorlog afgelast door IND

Greenpeace bij met Bush'

Rookverbod in Shuttle'

Keurmerk voor bio-wapens

Aanval Irak onzeker


»»» vroeger

 

Al Qaeda wil imago opvijzelen

26-5-2003
Osama 'Ozzy' bin Laden wil het imago van zijn terrostische organisatie opvijzelen. Dat blijkt uit een geheime videotape die vorige week bij de redactie van Lingo is binnen gekomen. Op de video kondigt hij deze zomer een serie publieksvriendelijke aanslagen aan, teneinde ook de harten van het grote publiek te winnen.

van onze media-redactie in Hilversum

Sinds de Saudiër op 11 september 2001 een vrije interpretatie van Domino Day ten beste gaf in New York, is hij uitgegroeid tot een kijkcijferkanon van formaat. Toch lukt het de baas van Al Qaeda niet echt geldschieters te krijgen om zijn reallife-tv-activiteiten te financieren. Het product Al Qaeda mist aansluiting bij het grote publiek.

Met de introductie van de VVV-Cadeaubom denkt Bin Laden een groter publiek te trekken. Daarnaast wil hij een branche-organisatie oprichten voor diverse terroristische organisaties, zodat de splintergroeperingen vaker gezamenlijk kunnen optreden in de strijd tegen het slechte imago.

De branche-organisatie zal ondermeer een pensioenregeling ontwerpen voor de arbeidsomstandigheden van zelfmoordterroristen. Ook wil de branchevereniging af van het gedoogbeleid voor terrorisme. "Als wij in alle openheid bommen kunnen leggen in gebouwen, vallen er veel minder slachtoffers", zo zegt Bin Laden op de video.

De publieksvriendelijke acties van komende zomer bestaan uit het wereldwijd opblazen van enkele belastingkantoren en het vermoorden van misdadigers die door vormfouten op vrije voeten zijn gekomen. Op de website ozzy.com. kan het grote publiek GPS-coordinaten ingeven voor de VVV-Cadeaubommen van 10, 20, 50 of 100 Euro.

De Ierse IRA, de Palestijnse Hamas en de Baskische ETA hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief van Bin Laden om terrorisme uit de illegaliteit te halen. Als voorzitter van de branche-organisatie is gisteren een kandidaat uit Nederland voorgedragen: Frits Bom.

Lingo presentatrice Nance Uit het feit dat de tape bij de Lingo redactie werd bezorgd, zou kunnen worden afgeleid dat 'Ozzy' een gastoptreden verzorgt in Te Land, ter Zee en in de Lucht, dat wordt gepresenteerd door Lingo-babe Nance. Het programma wordt de komende maand opgenomen.

Frits Bom Nederland gooit met Frits Bom als kandidaat-voorzitter hoge ogen. Bom beschikt over een groot internationaal netwerk.

copyright © Perik Industries Inc. 2003