maandag 6 juliingezonden mededeling
voorpaginabinnenlandbuitenlandeconomieterug naar Zone 5300

overige berichten buitenland:

Geen chemische wapens bij Castro

Rolling Stones niet bij Opblaaspop

NS-managers naar Israël

Imago Al Qaeda

Schokkend beeldmateriaal uit Basra

Oorlog afgelast door IND

Greenpeace bij met Bush'

Rookverbod in Shuttle'

Keurmerk voor bio-wapens


»»» vroeger

 

Sharon bezwijkt onder dreigende consumentenboycot SP

12-4-2002
Nog geen dag nadat de Socialistische Partij heeft opgeroepen tot een consumentenboycot van Israëlische producten, heeft de Israëlische premier Sharon zijn troepen teruggetrokken uit de Westoever.

door onze correspondent

In een verklaring aan de internationale pers zei Sharon vanmiddag accoord te gaan met de komst van een Nederlandse VN-Troepenmacht in Palestina.

Het Nederlandse VN-contingent vertrekt nog vanavond naar de Westoever om op de Westoever een safe haven te scheppen waarbinnen de Palestijnse staat kan worden opgebouwd. Op verzoek van Sharon heeft de VN de zeer ervaren overste Karremans de leiding gegeven over de Dutchbat-vredesmissie. Karremans heeft inmiddels een toast uitgebracht met de Israëlische legerleiding.

De plotselinge ommekeer in het Midden-Oosten werd gekatalyseerd door de actie "Koopt geen Joodsche waar", de consumentenboycot die deze week door de Socialistische Partij werd aangekondigd. Zo'n boycot zou catastrofaal zijn voor de operationele activiteiten van het IDF (Israel Defence Force). Het Israëlische leger wordt voor tachtig procent gefinancieerd uit de verkoop van lang houdbare jus d'orange met vruchtvlees.

De Palestijnse leider Arafat heeft opgelucht gereageerd op het initiatief. Vandaag onthaalde hij in Ramallah met veel ceremonieel de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell met hondervijftig saluut-zelfmoorden van de Al Aqsa brigade.

Al Aqsa Brigade Luitenant-kolonel Thom Karremans ontving van luitenant-generaal Shaul Mofaz enkele presentjes voor zijn vrouw.

Powell en Arafat Powell en Arafat bekijken de 150 saluutschoten in Ramallah.


Dossier:

  • Van Bommel (SP) dient motie in tot opschorten van het Associatieverdrag van de EU met Israël.
  • Israëlische lang houdbare jus d'orange
copyright © Perik Industries Inc. 2003